Om smykkerne

Engel 4F rentegnetHåndlavede smykker med nøje udvalgte smukke og holdbare materialer. Nogle af mine smykker kan bruges på flere kreative måder, så du har mere end et smykke i en halskæde. Smykkerne er skabt med ønske om at de må bringe glæde.


Smykkerne er alle håndlavede af Pernille Gervin

Smykkematerialerne er nøje udvalgte ud fra behovet for et smukt udtryk og god holdbarhed. Det er utrolig vigtig for mig at materialerne er gode, så hellere lidt dyrere materialer. Dels vil jeg være ked af at skulle lægge så meget energi og arbejde i et smykke der ikke holder, eller giver det udtryk jeg ønsker. Ligesom det er mit ønske at smykkerne skaber glæde og skønhed til alle.

De smykker jeg laver, kan bruges kreativt og på flere forskellige måder
De smykker jeg laver i krystaltråd (elastik) til halskæde, kan også bruges om håndled, nogle om ankel og finger. Jeg bruger lang tid på at beregne længde og placering af hver enkelt lille perle der skiller sig ud fra grundfarven, så det ser smukt ud, uanset om man ønsker at have smykket om halsen, håndleddet, anklen eller snoet om fingeren. Jeg fandt nemlig ud af at hvis jeg ikke fik justeret perlernes placering, så ville de samme perler samle sig på samme sted, når man eksempelvis viklede halskæden om håndledet! Mystisk, men ikke desto mindre et faktum jeg ikke kan komme udenom. Det tager lang tid at lave perlesmykkerne. I en kreativ proces er det ikke altid, at den smykkeidé jeg har tænkt, har det udtryk jeg ønsker når det er færdigt, så må det blive ”en ommer”!
Andre gange er det fuldstændig Spot On. Krystaltråden/elastikken jeg bruger, starter jeg med at hive i og strække ud, på samme måde som man gør når man skal puste en ballon op. På den måde finder jeg ud af om tråden har en ”svaghed” et sted, for da vil den knække, endvidere får jeg hevet den ud af sin fasthed, og på den måde bevarer tråden sin facon uden at blive slap ved brug. Nogle gange vil man opleve at tråden kan komme til syne når man tager smykket på, det skyldes perlernes størrelse. Perlehullet svarer ofte til trådens størrelse, og kan derfor godt bide sig fast, da skal man bare lige trække lidt i tråden, så falder perlen på plads. Min erfaring er, at smykkerne er holdbare. Jeg kan dog ikke garantere for ingen slid, men at smykkerne har høj slidstyrke i holdbarheden.
Alt forgyldt sølv slides med tiden og mister sin farve og glød. Man bevarer sine smykker bedst ved at tage dem af før man bader (brus, svømmehal, hav mv.)

På mine rejser rundt i verden søger jeg efter at finde unikke materialer, perler og vedhæng
Jeg bliver altid meget inspireret på mine rejser, af enten kulturen og ikke mindst det jeg ser i gadebilledet. Når jeg laver mine smykker, har jeg tit en ny idé til et smykke eller udtryk, før jeg er færdig med det smykke jeg sidder og arbejder med. I nogle perioder er mit hoved i nonstop idéudvikling til nye smykker, at jeg dårligt kan falde i søvn om aftenen, og vågner igen så snart når solen står op, og er nødt til at give mig i kast med mine ideer. Jeg laver sjældent det samme smykke to gange, da det keder mig meget, og jeg har brug for at lade kreativiteten råde fremfor produktionen. Dog kan de smykker jeg viser på facebook godt laves ud fra dit ønske om at det skal hellere være i sølv fremfor det på billedet der eks. er lavet i guld eller omvendt. Ligeledes laver jeg det ønskede smykke i den størrelse du ønsker. Jeg laver de fleste af mine smykker i S/M som er min egen størrelse. Men de kan laves i mindre XS/S eller større størrelser M/L/XL.